Zoeken
Kies uw taal
19 juni 2023

Medicijn uitgifteautomaat

Misschien heeft u al ontdekt dat in de buitenmuur naast onze praktijk een medicijn uitgifte automaat is geplaatst. Wij zijn erg blij met deze aanwinst, want zo kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw medicijnen ophalen. Dat betekent dat u niet meer in de rij hoeft te staan of rekening hoeft te houden met onze openingstijden. De automaat is namelijk ook buiten onze openingstijden en in het weekend te gebruiken.

Hoe werkt het?
Vraag uw medicatie aan. Zodra de medicijnen klaar zijn, leggen wij deze in onze 24-uursautomaat en krijgt u automatisch een sms of/en e-mail met een unieke pincode. Deze code toetst u in op het scherm van de automaat, waarna de bestelling wordt uitgegeven. Na ontvangst van ons bericht heeft u dan 3 dagen de tijd om uw medicatie uit de afhaalautomaat te halen.

Ook kunt u een ander uw medicatie laten ophalen, door de unieke code door te geven aan bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger.

  • Druk op de knop ‘Afhalen medicatie’
  • Op het beeldscherm toetst u de 6-cijferige afhaalcode in die u per sms of e-mail heeft ontvangen
  • Er gaat een lampje branden bij de afleverklep, deze kunt u open duwen
  • Haal uw medicatie uit de automaat

Betalingen
Moet u nog iets betalen? Dan treft u een rekening aan in het zakje. Deze kunt u dan per bank aan ons overmaken.

De geneesmiddelen automaat is niet geschikt voor:

  • koelkast artikelen
  • eerste uitgifte van medicatie (nieuwe medicatie voor u) . 
  • Producten met afmeting groter dan een schoenendoos

Twijfelt u of uw aanvraag in aanmerking komt voor de automaat? Laat u dan vooraf informeren door een van onze collega’s.

Om gebruik te kunnen maken van de gemakken van de medicijn uitgifteautomaat hebben wij uw mobiel nummer en/of e-mailadres nodig. Deze zullen wij gebruiken om u een afhaalbericht te versturen. Twijfelt u of wij uw juiste telefoonnummer en/of email adres hebben? Geef dan uw gegevens aan ons door. Zonder of onjuist 06 nummer en mailadres kunt u geen gebruik maken van de automaat.

Terug naar overzicht
Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.